Alla inlägg under februari 2017

Av Linda - 20 februari 2017 18:44

Ja idag är det måndag. Har idag tagit mig till frisören. Det var väldigt skönt att bli av med lite hår. Min frisör var fortfarande på semester så jag blev klippt av en kille som jobbar där också. Trodde han bara klippte killar, men han kollade på mitt hår och sa att han kunde klippa det. Är så nöjd!!! Han var grym. Enda nackdelen var att han inte kan svenska. Så fick prata engelska med honom. Å ni som känner mig vet ju hur hemsk min egenlska är =) men vi lyckades prata lite. Sedan hade jag en bild i huvudet om hur jag skulle färga håret. Kan väl säga som så att det inte alls blev som jag trodde. Man ska läsa informationen innan man väljer färg. Jag färgade håret mörkt brunt och skulle färga luggen lila. Ja när det är dags att lägga i den lila färgen så står det - Blir inget resultat på mörkt hår. Ja ja får köpa avfärning och börja om. Det som var så bra med den lila färgen var att man tvättar bort det. Å det kommer i en tub, så den färgen man inte anväder kan man spara och använda igen.


Idag ringde min läkare, han hade fått resultaten på mina blodprover. Så nu får jag börja med Litium. Nervös då jag vet att jag kommer må mycket sämre innan det vänder. Så nu tänker jag fira E på torsdag, sedan kan jag falla ihop.


Ja ja nu blir det virkning och se på Sofias änglar sen

Av Linda - 19 februari 2017 16:14

Ja gud vilken trötthet jag har nu. Kommer ändå inte ner i varvar. Hjärnan kör på som bara den. Många tankar, många funderingar som snurrar. Inget viktigt direkt men det stör mig.


Nu har jag börjat förberad för E kalas vi ska ha på torsdag. Funderar mycket på vilka smaker jag ska ha i tårtan. Hon älskar ju jordgubbar och choklad. Letar efter lite roliga recept på fyllningar. Sedan har jag en bild i huvudet som jag vill att tårtan ska se ut när jag monterar den. Får väl se hur många svordommar det kommer då och hur resultatet blir. Har iallafall gjort en egen tårtbotten, vilket är första gången. Å den blev bra så nu hoppas jag att det kommer gå bra när jag ska dela den.


Ja då är det söndag och ytterligare en vecka har gått. Jag har väldigt svårt för att ha koll på vilken dag det är när jag är sjukskriven. Alla dagar ser lika ut ungefär.


Ikväll blir det så ska det låta och Innan vi dör. Innan vi dör är en serie på ettan. Den är riktigt bra. Så har ni inte kollat så gör det.


Ha de gott alla

Av Linda - 18 februari 2017 20:26

Jag hade bokat tvättid till imorgon, men idag gick jag ner och flyttade den till måndag. Jag har så svårt att ta tag i saker som att tvätta och städa. Jag får sådan ångest vid minsta grej som måste göras. Gör jag det när jag själv vill så slutar det ofta i att jag grejar ÖVERALLT. Jag måste försöka hitta en rutin till att fixa hemma.

Har så svårt att få mig att göra saker jag inte måste. Ställer ofta in möten pga att jag får sådan ångest inför att göra det.

Att ringa till vuxenpsykiatrin tog mig tre veckor. När jag ringde var det kö. Det var en före mig, jag var på väg att lägga på.

Svarar inte i telefonen om jag inte känner igen numret. Gillar inte heller att prata i telefon. Det bästa om ni vill mig något eller bara vill kolla läget så skriv på messenger eller smsa mig.


Ja nu sitter jag och kollar på mellodifestivalen samtidigt som jag skriver här. Nu sjunger Owe Thörnqvist med Bogieman Blues. Ja vad ska man säga. Det går utför för mello. Det var bättre för som man oftas säger och detta är verkligen sant!!! En tävling, en kväll. Nu flera massa deltävlingar och andra chansen för att sedan komma till finalen. Hallå, varför ska man ha massa deltävlingar? Det är ju då som man måste slänga in massa skit bidrag för att kunna göra alla dessa deltävlingar!

Nej nu skiter jag i mello ikväll. Blir att se på någon film eller annat för detta går verkligen bort för mig.

Av Linda - 18 februari 2017 16:39

Ja nu vet jag att många kommer reagera på detta, men det är mina tankar. Jag är INTE rasist eller främlingsfientlig. Jag kommer ALDRIG rösta på Sverige Demokraterna.


Igår gick man ut med att Lisa Holms mördare ska få avtjäna sitt straff i Litauen. Han ville komma närmare sin familj. Hallå??? Sedan var ytterligare en orsak att han inte kan svenska. Lisas familj kommer aldrig att bli hel igen, varför ska då han få vara nära sin familj? Att inte kunna språket kunde han väl ha tänkt på innan han mördade henne.

Jag är på ett sätt glad att han får avtjäna straffet i hans hemland för då är det inte svenska staten och våra skattepengar som betalar för hans tid i fängelset. Tror jag. Varför ska han få träffa sin familj? Jag hoppas att fängelset i Llitauen är sämre än här. Nu när han får åka dit så skulle jag vilja att han aldrig fick sätta sin fot här i Sverige igen.

När alla letade efter Lisa innan hon hittades död så var jag stolt över att alla i våra komunner här runt Kinne-Kulle hjälpte till. Folk fick ledigt från jobb för att leta, företag fixade mat till dom som letade. Jag körde ut mat till ett gäng som var ute och red.


Nu kommer jag till den delen som många av er kommer reagera på. Så om ni inte vill läsa gör inte det.

Jag är stolt över att vi i Sverige tar hand om flyktingar så bra. Vi ger dom tak över huvudet, mat, barnen får gå i skola och lära sig svenska. Det som sedan gör ont i mig är att man drar upp familjen sedan för att dom ska flytta till en annan stad eller utvisas. Barnen får kompisar i skolan, när dom sedan får flytta så är det inte bara flyktingarna som blir drabbade. Våra barn som går i skolan förlorar sina vänner.

Jag anser att vi i Sverige ibland/ofta är för snälla. Det jag känner och tycker är att om man begår ett brott så som Lisas mördare, så ska dom ut i landet och inte få komma tillbaks. Jag har vänner som är invandrare, så jag har inget emot invandrare. Det som jag tycker är att om man inte kan hålla sig till Svensk lag så har man inte här att göra. Det borde vi bli mycket mer hårda med.  Ja detta är mina tankar. Jag kommer som sagt aldrig att rösta på Sverige demokraterna och jag är INTE rasist, men vi borde ha hårdare regler för vad som händer om dom inte följer Svensk lag.



Av Linda - 17 februari 2017 17:00

Ja idag har jag suttit och kollat på unga mammor på viafree. Då kom jag ihåg att när jag väntade L så fick jag lite panik. Jag skulle bli två-barnsmamma innan jag var fyllda 25. Hon föddes i maj och i autgusti fyllde jag 25. Vet inte riktigt varför jag kände så. Hade ju F tidigare med en annan pappa, så att bli mamma var ju inget jag tyckte var jobbigt. Hela graviditeten med L var hemsk. Fick hyperremissid (stavning?) Det innebär att man kräks under graviditeten. Inget vanligt illa mående, utan spyde på en bra dag 5-6 ggr. Oftast så spyde jag mellan 10-15 gånger per dag. Fick inte behålla varken mat eller vätska. Låg inne på sjukhus med dropp nästan varannan vecka. Jag gick ner 11 kilo. Sen när jag ÄNTLIGEN började må bättre så var vi bjudan på en massa roligheter en helg. Grillning med grannar på fredag och kalas för en kompis som fyllde jämnt på lördagen. Natten mellan torsdag och fredag gick vattnet. Det som också var så konstigt var att under torsdagen hade jag börjat att plocka med grejer. Hade lagt fram kläder som F skulle ha nästa dag till dagis vilket jag annars aldrig gjorde. Jag tvättade klädsen till bilbarnstolen, jag hade två fästningar som kröp på mig. Har aldrig och inte efter haft en enda fästning. Nu tror ni säkert att va då? varför gjorde hon detta i sista minuten. L bestämde sig för att komma fyra veckor förtidigt. Så jag undrar lite vad som fick mig att greja så mycket kvällen innan. hmmm. Vattnet gick sedan natten mellan torsdag och fredag. Ringde efter D:s föräldrar som kom och tog hand om F under natten och sedan köra henne till dagis där hennes pappa skulle hämta henne endå. Det var dags för en vecka hos pappa för F.

Vattnet gick med F också och då fick vi komma in på lite kontroller å hem igen för att vänta på värker. Så med L trodde jag att det skulle bli samma med L. L låg inte helt fixerad så dom var rädda att jag navelsträningen skulle snurra sig runt halsen. Så vi fick stanna kvar. På morgonen beslutades det att jag skulle sättas igång. D åkte då hem och hämtade alla våra grejer. När han var hemma kom han på att han var tvungen att säga till hans bror och hans fru att vi inte skulle komma på grillfesten. Han kör in till dom och hittar H solandes med bikini och raggsockar på sig. När D berättade detta för mig så skratta jag som bara den på förlossningen.

Det var så mycket som var "konstigt" med denna förlossning. Först hur jag hade grejat dagen innan och sedan hände det ytterligare en grej på förlossningen. D blev hungrig och jag var bara öppen 6 cm tror jag. Så vi sa att han kunde gå iväg och köpa något att äta. Han går först till sjukhusets automat med smörgåsar, men där fick han ingen smörgås den var trasig. Så han går till pressbyrån som ligger på sjukhuset för att köpa sig två korvar. Något får honom att tänka att han måste nog tillbaka, så han åt korvarna på vägen tillbaks. Han hade då varit borta max 30 minuter. Jag hade under tiden haft en barnmorska inne hos mig när han var borta så jag inte behövde vara själv med värkarna. När hon upptäcker att jag nu var helt öppen och att bebisen var på väg trycker hon på en knapp för att få in fler kollegor. Då öppnar D dörren och går in. Sedan gick det fort ska jag säga. L kom ut med bara några få krystvärkar. Så hade han stannat och ätit korvarna så hade han misstat sitt första barns föddelse. Det måste finnas någon högre makt som har fått oss att göra dessa saker utan att förstå varför. Kan meddela att när E sedan kom några år senare så gick D inte ut alls. Vi hade med smörgåsar och så. Han ville inte riskera att missa när E kom.


jaha fredagkväll är det nu. Vad gör ni alla för roligt? jag ska se på film hade jag tänkt. Går ju inget bra på tv idag ändå.

Ha de gott alla


Av Linda - 16 februari 2017 18:17

Idag fick jag ställa väckarklockan så jag kom upp idag. Mormor skulle till ögon på kss så jag valde att följa med. När vi kom fram till KSS så skulle vi parkera. Det var kaos, fanns inga parkeringar, folk stod och väntade på lediga platser. När vi tillslut hittar en parkering så ska jag lära morfar att betala med kort i parkeringsavgiften. Ja då funkar den inte å det funkar inte med mynt heller. Så jag fick hjälpa morfar med att betala med sms. Blev så irriterad. Nu när allt ska till KSS och dom bygger ut åt flera håll så måste dom ju tänka på parkeringar. Om det nu redan inte finns tillräckligt, hur fan ska det bli när dom flyttar andra mottagningar och avdelningar dit. Vet att dom ska flytta psyk från falköping till skövde. Sedan fattar jag inte hur dom tänker, dom flesta som besöker sjukhus är ju antingen gammla eller väldigt sjuka. Min morfar är 85 år! Hade jag inte varit med idag så hade han inte kunnat betala parkeringsavgiften och då antagligen fått parkeringsböter. Parkeringar på sjukhus borde vara gratis. Man betalar ju sedan för besöket hos läkaren. Å om det nu ska vara avgift så se fan till att automaterna funkar! Det var ju två automater, en med mynt och en med kort. Å BÅDA var trasiga. Ja efter detta kommer jag följa med mormor och morfar när dom ska åka på läkarbesök. Morfar hade aldrig klarat att skicka sms så han fick parkering.


När mormor var klar på ögon gick vi och hälsade på min fd svärmor som ligger inlagd. Blev så glad då hon hade fått positiva  nyheter. Jag blev så glad för hennes skull. Mormor och morfar bjöd på mat. Vi åt på Värdshuset i Lidköping. Det var så gott.

När jag kom hem så somnade jag i soffan. Hade inte alls tänkt sova, men jag somnade när jag tittade på tv.


Nu ska jag fortsätta och brottas med min virknål så jag får klart det jag göra.

Av Linda - 15 februari 2017 17:14

Ja vad vore vi utan familjen? Jag har idag varit med mamma och min mormor och morfar.  Vi försöker hälsa på dom en gång i veckan. Jag är så lycklig lottat som har både mormor och morfar i livet. Morfar är 85 år och mormor fyller 80 i sommar. Dom flyttade till Lidköping för 10 år sedan. Det var mitt insiativ. Dom bodde förut ca 7 mil här ifrån.

För mig är familjen väldigt viktig. Imorgon ska jag åka med dom till kss då mormor ska träffa en sköterska ögon. Sedan tänkte vi ev besöka mina smårtjejers farmor som är inlagd.


Har idag äntligen orkat ringa och prata med dagsjukvården om att jag vill ha ett kedjetäcke. Frågade även hur det gick med att jag ska få börja med litium. Han lämnade en lapp till arbetsteraputen och en lapp hos sköterskan som håller i lituim att jag ville komma i kontakt med dom. Så får se om jag inom en snar framtid kan få komma igång med medicinändringar.


är så trött på migsjälv! Håller på och virkar en greje och jag börjar bara om. Brukar ju börja om tre gånger, men nu kommer jag inte igång utan bara börjar om. Det är så frustrerande då det inte är långt kvar på den. Håller på med armarna. Kroppen och huvudet och benen är klara. Blir så arg på hela arbetet och speciellt migsjälv då jag känner mig så arg att jag inte kommer igång.


Nej nu ska jag kolla runt lite och sedan försöka tvinga mig att inte börja om hela tiden


Av Linda - 14 februari 2017 16:40

Ja idag är det ju alla hjärtans dag. Man ser på facebook alla som skickar hjärtliga hälsningar till sina partens.

Jag som singel borde tycka att denna dagen är skitjobbig, men jag är så nöjd med att vara singel. Jag vill verkligen inte ha någon mer i mitt liv. Nu behöver jag jobba med migsjälv och hitta tillbaka till vardagen.


Ringde ett samtal förut, det var absolut inget roligt samtal alls. Det fick mig att tänka på hur livet kan ställas upp och ner. Vi ska alla vara glada hur vi har det. Man ska ta vara på varandra och leva livet fullt ut.


Nu ska jag virka och försöka skingra tankarna lite efter detta samtal.


Ovido - Quiz & Flashcards